אז החלטתם לעזוב את העבודה, או שהחליטו בשבילכם. בשני המקרים מדובר בצעד לא פשוט, אבל אם נשאיר בצד את הרגשות והסנטימנטים, יש דבר אחד מרכזי שאתם צריכים לדאוג לו: אתם. שבוע–שבועיים לפני שזה נגמר רשמית, עשו לעצמכם טובה ובדקו שסגרתם את כל הקצוות, כדי שהיציאה לדרך החדשה תהיה חלקה, וכדי שהפרק הבא בחיים המקצועיים שלכם יתחיל נכון. 

תתפלאו כמה הפתעות מסתתרות בחוזה

זוכרים את חוזה העבודה שחתמתם עליו בתחילת דרככם במקום העבודה שאתם עוזבים עכשיו? בטח רק רפרפתם עליו, במקרה הטוב – אבל עכשיו הזמן להתעמק בו ולמצוא את האותיות הקטנות. אולי תגלו שאתם זכאים, על פי ההסכם, לפיצויים למרות שהתפטרתם; אולי תמצוא כמה זכויות סוציאליות שמגיעות לכם ולא ניצלתם; ואולי אפילו תגלו שמגיע לכם מענק פרישה או בונוס דומה. אגב, יכול להיות שבחוזה מסתתרות גם כמה חובות חשובות, שכדאי שתגלו עליהן עכשיו ולא בהפתעה, ברגע האחרון. אז קחו לכם כמה דקות טובות, ועברו על החוזה שלכם מהתחלה ועד הסוף. מה שכתוב בו הוא לרוב מחייב.

טופסולוגיה

בירוקרטיה היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו, וגם מתהליך עזיבה של חברה (ראו הסעיף לעיל). כשאתם עוזבים רשמית, חשוב שיהיו לכם ביד כמה טפסים שישמשו אתכם בהמשך:
1. מכתב הפיטורים/ התפטרות שלכם, שם כתוב מתי בדיוק הסתיימה ההעסקה שלכם ומה סיבת העזיבה שלכם (חשוב למקרה שתרצו לקבל דמי אבטלה מביטוח לאומי)

2. טופס 161– טופס שמודיע לרשות המיסים ולכל גופי החסכון והביטוח על סיום העסקה. הוא חשוב במיוחד לענייני פיצויים, גם אם אין לכם כרגע כוונה למשוך אותם.

3. כל תלושי המשכורת ו- 106 שקיבלתם עד היום. תבקשו ממחלקת השכר לשלוח לכם אותם בצורה מרוכזת למייל הפרטי שלכם, ואז גם יהיה לכם את המייל של מחלקת השכר בעתיד, כשתצטרכו את טופס ה- 106 של השנה הנוכחית (טופס 106 הוא בעצם סיכום שנתי של השכר שקיבלתם, ומקבלים אותו רק בדיעבד אחרי שהשנה נגמרת, בדרך כלל בסביבות מרץ או אפריל). 

קחו רגע לבדוק את הפנסיה שלכם

נכון, יש לכם את כל הסיבות בעולם להאמין שהמעסיקים שלכם מפקידים את כל מה שהם היו צריכים במשך תקופת ההעסקה שלכם לקרנות הפנסיה וההשתלמות שלכם. אבל המציאות מראה שבהמון מקרים זה לא קורה. אז קחו רגע, הכנסו לאיזור האישי בחברת הפנסיה והחיסכון הרלוונטית ובדקו שמה שכתוב בתלושי המשכורת שלכם הוא באמת מה שהופקד בפועל לגמל/ פנסיה/ השתלמות. אם לא, חשוב להתריע על זה גם בכתב וכמובן – לכתב גם את המייל הפרטי שלכם, כדי שיהיה לכם תיעוד.

בדקו כמה ימי חופשה נשארו לכם

רגע לפני שמודיעים, כדאי לבדוק כמה ימי חופשה נשארו לכם: במהלך תקופת ההודעה מראש, תוכלו לנצל את ימי החופשה שלא ניצלתם עד היום וככה לבלות את רוב התקופה הזאת במקום אחר. למה זה כדאי? כי בתקופה שאתם בחופש אתם עדיין מקבלים את התנאים הסוציאלים שלכם (כלומר, זה שווה יותר מהשווי נטו של ימי החופש שלכם, שאם לא תנצלו תקבלו פשוט בתלוש השכר האחרון שלכם). כמובן שזה צריך להיות בהסכמה של המנהלים שלכם, שלא תמיד ישמחו לשחרר אתכם בתקופה שבה הם צריכים שתעבירו את הידע שלכם למי שיחליף אתכם. 

ועוד כמה דברים קטנים בהקשר הזה:

  • אם חליתם במהלך תקופת ההודעה מראש – אתם לא צריכים להשלים את הימים שהחסרתם
  • גם אם התפטרתם במהלך שירות המילואים, לא צריך להשלים את הימים שבהם לא הייתם בעבודה
  • אם עבדתם במקום העבודה יותר משנה, אתם זכאים בעת העזיבה לקבל את כל דמי ההבראה על השנה שבה עבדתם, אם עוד לא קיבלתם אותם (בחלק מהמקומות משלמים דמי הבראה בתאריך קבוע ויכול להיות שהוא פשוט עוד לא הגיע. אתם עדיין זכאים לדמי הבראה וכדאי לוודא שאתם מקבלים אותו בתלוש האחרון).

להזדכות על הציוד

ממש כמו בצבא, גם בחברות מסוימות יש ציוד שצריך להחזיר, ושלא כמו בצבא, חבל מאוד להשאיר את כל הסיפור הזה לרגע האחרון. טלפון, מחשב אישי, רכב – אם קיבלתם את אחד מאלה, או כל ציוד אחר, מהחברה, כדאי מספיק זמן מראש לברר מתי עליכם להחזיר אותם, איך ולאיפה. אם יש חשבונות שרשומים על שמכם (מנויים/ חשבונות טלפון) תבררו איך מעבירים אותם חזרה. אם אתם מחזירים מחשב נייד, חשוב ״לנקות״ אותו מספיק זמן מראש מהמסמכים האישיים שנשמרו עליו (בואו נהיה כנים, כנראה ששמרתם שם תמונות ומסמכים שלא באמת קשורים לעבודה, אבל אין שום סיבה שימחקו לנצח).

תדאגו לרצף הפנסיוני

עוד עובדה שחשוב להכיר: אם הפסקתם לעבוד במקום מסוים, התשלומים לפנסיה נעצרים. אחרי תקופת עצירה של כמה חודשים (בדרך כלל 5 חודשים), הזכויות שלכם עשויות להיפגע. כדי שזה לא יקרה, אתם יכולים להמשיך ולהפקיד לקופה בעצמכם עד למציאת העבודה החדשה וחידוש ההפקדות, וזה ישמור על רצף הזכויות שלכם.
איך עושים את זה? כנראה שחברת הפנסיה/ החיסכון תיצור איתכם קשר (לרוב במכתב), אבל אתם יכולים גם ליצור איתם קשר ולדאוג לזה בעצמכם (או, אם יש לכם סוכן, באמצעותו).

תפצו את עצמכם בדרכים אחרות

השארנו את זה לסוף, כי זה טיפ לאנשים שיש להם סבלנות: אל תמשכו את דמי הפיצויים שלכם. זה החיסכון הכי טוב שיהיה לכם, התנאים טובים, הסכום פטור ממס ובגדול, אם אתם לא ממש חייבים את הכסף הזה כרגע, עדיף לא למשוך אותו. אם אתם כן, יכול להיות ששווה לכם לבדוק הלוואה. אתם כנראה יכולים לקבל הלוואה בתנאים מצויינים על בסיס הסכום שיש לכם בקופת הפיצויים.

לסיום, ממליצים לקרוא גם את הכתבה הזו שבה ריכזנו עוד המון המלצות בנושא הזה.