גם אם מדובר בפרידה בהסכמה וברוח טובה, וגם כשאתם מרגישים שאתם חייבים “לעוף מהמקום הזה” ויפה שעה אחת קודם, חשוב לעשות את הצעד הזה בצורה חכמה ונכונה. המטרה העיקרית: לא לשרוף גשרים, לא להשאיר מאחוריכם אדמה חרוכה – וגם לדאוג שמי שיחליף אתכם יוכל לקחת את המושכות לידיים בקלות. בסופו של דבר, כל הצדדים מרוויחים מפרידה ראויה.

1. הפתעות הן לא דבר טוב כשמחליטים לעזוב
אחד הדברים החשובים בתהליך פרידה הוא תיאום ציפיות. מתי בדיוק תאריך העזיבה, כמה ימי חופש/ מחלה נשארו ואפשר לנצל (ואם הם ינוצלו במסגרת העזיבה), מה מצופה מכם עד לעזיבה מבחינת הכנת חומרים וחפיפה למי שיחליף אתכם, סיום פרוייקטים וכו׳. זה חשוב גם כדי שהכל יהיה מאוד ברור ומערכת היחסים שלכם תסתיים ברוח טובה, אבל גם כי לרוב הסבלנות הולכת ונגמרת לקראת הסוף, וככל שהדברים ברורים ככה יותר קל לעשות וי וללכת.

ממליצים לעשות בשיחה רשימה מסודרת של הדברים שצריכים לקרות בתקופה הקרובה עד לתאריך הסיום, ולתעד את כל מה שסוכם במייל (שהוא לא מייל ההודעה על ההתפטרות).

2. גם מכתב התפטרות הוא עניין שצריך לעשות
זה נשמע טרחני, אחרי שיחת ההתפטרות הדרמטית והעדכון של כולם, אבל מכתב התפטרות הוא באמת משהו שחשוב לעשות. למה? כי יש לו תוקף משפטי, וזאת סיבה מספיק טובה לכל דבר. כבר אמרנו שכדאי לסיים בחיוך, ולכן את המכתב הגישו אחרי השיחה שבה הודעתם על ההתפטרות, גם כדי שלא יבוא כהפתעה למנהל שלכם.

זה יכול להיות בגוף המייל או בקובץ pdf מצורף. המכתב צריך להיות לקוני יחסית, לפרט את סיבת ההתפטרות ובעיקר את תאריך סיום ההעסקה – ולא להפוך למקום שבו תוציאו את כל מה שאגרתם במשך שנים. שמרו על פאסון. גם במקרה הזה, כדאי לכתב גם את כתובת המייל הפרטי שלכם למכתב כדי שיהיה לכם תיעוד נגיש של המכתב ומועד השליחה שלו.

אגב, אם ההתפטרות יכולה להשתמע כפיטורים (כמו במקרה של הרעת תנאים), חשוב לציין את זה בצורה ברורה במכתב ההתפטרות. זה חשוב בעיקר אם אתם מתכננים לבקש דמי אבטלה.

 

3. מייל פרידה בתפוצת נאט”ו – לא; עדכון לקולגות – למה לא?
רגע לפני שאתם אוספים את העציץ, התמונות והעט האהוב עליכם, כתבו מייל פרידה. נצלו את המייל הזה והפכו אותו להזמנה עסקית. לא צריך (וכדאי) לכתב את כל העובדים בארגון אבל לגמרי אבל לכלול אנשים מחוץ לארגון שעבדתם איתם. 

בגוף המייל ספרו שהגיע הזמן להיפרד ומי מחליף אתכם, עדכנו מה אתם הולכים לעשות בתפקיד הבא ואיך אפשר ליצור איתכם קשר. טיפ אחרון לסיום- כתבו גם את עצמכם (כלומר את המייל הפרטי שלכם) למייל הזה. כך ישמרו לכם כל הכתובות של מי שכיתבתם למייל הזה, ותוכלו תמיד להיזכר מה ולמי כתבתם

4. היפרדו בצורה יפה. בשביל עצמכם, לפחות
קודם כל, הודעה מוקדמת- הבוס שלכם בוודאי ירצה לדעת שאתם מתכננים עזיבה; הוא אולי גם ינצל את ההזדמנות כדי לשמוע על הסיבות לעזיבה (אם הן קשורות לדרך שבה הארגון עובד, אולי הוא יוכל גם לקחת מכם כמה עצות לדרך) ואפילו לנסות ולפתור את הבעיות, אם יש כאלו, בתקווה שתסכימו להישאר.

אבל הרבה פעמים אנחנו חולמים על רגע פרידה שבו נעבור דרך הדלת וממש כמו בסרטים, הכל יתפוצץ מאחורינו, זכוכיות יתנפצו, להבות מכל עבר. זה מובן, זה טבעי – ואל תעשו את זה. רצוי שהפאסון יישאר בסביבה שלכם גם עכשיו.

יש לזה כמה סיבות: דבר ראשון, אתם לא יודעים מתי תפגשו שוב את הבוס לשעבר שלכם, את הקולגות שלכם או כל גורם אחר בארגון; דבר שני, הדי הפיצוץ של פרידה כזאת יכולים להגיע גם לחברות אחרות, כולל כאלו שתרצו לעבוד בהן או זו שכבר התקבלתם אליה; ודבר שלישי, פרידה נעימה תיתן לכם שקט נפשי. אולי זה לא נראה ככה כרגע, אבל אנחנו מבטיחים לכם שזה מה שיקרה.


5. גם למנהל/ת שלכם חשוב שזה יגמר בתחושה טובה
ממש כמו שחברות משקיעות בחוויית המועמדים, הן חושבות גם על חוויית העוזבים. העובדים שעוזבים הופכים לשגרירים של החברה. הטיות הזיכרון שלנו גורמות לכך שאנו נותנים משקל רב יותר לחוויות שיא (קבלת פרס, הישג מיוחד של הצוות) ולחוויות של סיום. כלומר, בשקלול הכולל של חוויות העובדים בחברה, יש משקל רב יותר לאופן שבו נעשתה הפרידה, הרבה יותר ממשקל השנים הרבות של עבודה משותפת.

אנחנו ממליצים לקבוע שיחת סיום, שבה תספרו למי שניהלו אתכם מה היה מוצלח ומה כדאי לשפר. ממש כמו שיחת פידבק שוטפת, במהלך שיחה כזאת חשוב לסגור קצוות, להוציא מהבטן משקעים אבל גם לפרגן על הדברים הטובים.