גם אם אנחנו צודקים, חשוב לדעת “להכין את הקרקע” לפני, לדעת איך להציג את הטיעונים שלנו ולהגיע מוכנים למשא ומתן. הנה כל מה שכדאי לדעת רגע לפני השיחה המשמעותית הזו:

תציגו את היתרונות שלכם, ולא את הצרכים שלכם

במסגרת השיחה, חשוב לתת דגש ליתרונות שלכם ולערך המוסף שלכם למקום העבודה. תגיעו מוכנים עם דוגמאות ספציפיות למקרים בהם פתרתם בעיה שאף אחד לא הצליח, או  איך גרמתם ללקוח להיות מרוצה במיוחד, או כמה העובדים תחתיכם מרוצים. אל תיפלו למקום של להסביר למה אתם צריכים את העלאה בגלל משכנתא או יוקר המחייה. זה אף פעם לא עובד ועשוי להוביל גם לתוצאה ההפוכה. 

להיות מוכנים גם ל”לא”

כשיוצאים לדרך לשיחה כזו צריך להיות מוכנים גם לשמוע “לא”. לפעמים גם כשהערך שלנו למקום העבודה הוא גבוה ועשינו עבודת הכנה שלא הייתה מביישת דוקטורנט באוניברסיטת יוקרה, עדיין נקבל תשובה שלילית. הסיבות לכך יכולות להיות רבות וחשוב לזכור שבחלק גדול מהפעמים, זה לא בהכרח יהיה קשור אלינו. במקרה כזה, אפשר ואפילו רצוי לשאול מתי אפשר יהיה להעלות את הנושא פעם נוספת ואז, הסיכוי לתשובה חיובית יגדל משמעותית. 

אובייקטיביות היא שם המשחק

גם אם בתוך תוכנו אנחנו מרגישים שאנחנו מוכנים לתפקיד בכיר יותר או שפשוט מגיע לנו להרוויח יותר, כדאי לבקש פידבק מקולגה כדי לקבל משוב אמיתי, כנה ובונה. שיחת משוב כזו יכולה מצד אחד לחזק את התחושה הפנימית שהובילה אותנו לרצות יותר ובמקרים מסוימים, היא יכולה דווקא לשקף לנו שאולי יש לנו עוד קצת דרך לעבור ולשפר לפני שנגיע לשיחה עם הבוס או הבוסית. 

לתקשר הצלחות

במקום עבודה, בעיקר אם הוא גדול (אבל לא רק), לא תמיד קל לראות את ההצלחות, התוצאות והתרומה של כולם. לכן אחד הדברים שכדאי לעשות באופן שוטף, הוא לתקשר החוצה את ההצלחות הקטנות והגדולות. נכון, יש מי שזה בא להם בקלות ויש מי שמתקשים “ליחצן את עצמם” אבל חשוב להבין שזה דבר חשוב בעולם העבודה המודרני, והוא מאוד משמעותי בכל הנוגע לקידומים והעלאות שכר. 

לעשות שיעורי בית

בין אם נרצה לבקש קידום ובין אם נרצה העלאה, כדי לדעת מה קורה מסביב כדי לא להציג מראש דרישה שהיא לא ריאלית בשום תרחיש. כדאי לבדוק כמה נהוג להרוויח בתפקיד אליו אנחנו שואפים, כמה מרוויחים אחרים במקום העבודה בתפקידים דומים לשלנו וכמה מרוויחים בפוזיציות דומות במקומות אחרים. קיימים אתרים ופורטלים שונים (כמו Alljobs) המציגים נתוני שכר ממוצעים של מגזרים מקצועיים מסוימים. 

תתכוננו לתרחישים שונים

כשמגיעים לשיחה חשובה כל כך כדי לחשוב מראש על תרחישים שונים שיכולים לקרות. נכון, אף פעם אי אפשר להתכונן להכל אבל ככל שנצליח לחשוב מראש על תרחישים וכיוונים רבים יותר אליהם השיחה יכולה להגיע, ככה נגיע מוכנים יותר עם תשובות ופתרונות, נרגיש בטוחים יותר, שפת הגוף שלנו תהיה נינוחה יותר ויהיה לנו קל יותר לשדר את האמונה בערך שלנו למקום העבודה. 

תזמון הוא הכל

הביטוי timing is everything לא היה הופך לקלישאה אם הוא לא היה כל כך נכון. חשוב לקבוע שיחה מסוג זה בזמן הכי נכון והכי נינוח עד כמה שאפשר מבחינת הלו”ז של הבוס או הבוסית. תשתדלו לבחור ביום יחסית פנוי, בלי הרבה פגישות, ולא בסמוך לשעה שיום העבודה שלהם מסתיים. 

להיות מוכנים להיפגש באמצע

בפגישת העלאת שכר צריך לקחת בחשבון שסביר להניח שיתנהל סוג מסוים של משא ומתן. חשוב לדעת מה הגבול התחתון שתהיו מוכנים לו, וכדאי לא להתחיל איתו ישר אלא מסכום קצת יותר גבוה. ואפשר גם להיות גמישים ויצירתיים. יש הרבה דרכים להעלות שכר ולפעמים למקומות עבודה קל יותר לתת קרן השתלמות או להוסיף רכיב קבוע של “הוצאות רכב” מאשר להעלות שכר באופן ישיר.